פ"ת, חולון, ראשל"צ, רעננה 054-200-2332

ייעוץ זוגי

ייעוץ זוגי במרכז

זוגיות היא מונח שמאגד בתוכו מושגים רבים נוספים, שהולכים ומסתעפים, הולכים והופכים למורכבים ומאתגרים יותר ויותר במהלך השנים, עם הכניסה לשגרה, עם התרחבות המשפחה ועם שינויים נוספים שמתהווים באותה הזוגיות, ובאופן דינמי ואינטנסיבי שמשנים אותה, לאו דווקא לרעה, אולם באופן בו לעתים נתקלים בני הזוג בקושי לשמר אותה באופן בו היתה ונחוותה בתחילת הקשר.

עם ייעוץ זוגי מקצועי ומכיל, ניתן יהיה להבריא זוגיות שחוקה, להציף את הכעסים ותחושות אחרות, ולהגיע להבנות והסכמות שבני הזוג יהיו מחויבים להן.

ייעוץ זוגי או טיפול זוגי? ומה ההבדלים ביניהם?

ההבדל בין המונחים הללו הוא דק מאד. לרוב, זוגות המבקשים לקבל ייעוץ זוגי, ימשיכו לאחריו לקבל טיפול זוגי.

בעוד שטיפול זוגי עוסק בבעיות הקיימות ביחסים הזוגיים, ביניהם רגשות, ומערכת יחסים דינמית ומשתנה, הייעוץ הזוגי עוסק בבעיה נקודתית יותר, עכשווית יותר, ובדרכים להתמודד עם הבעיה, המחלוקת, או הקושי הספציפי, במטרה להגיע לתוצאות. במילים אחרות, ייעוץ זוגי עשוי להיות ממוקד וקצר יותר, בדומה להליך גישור, בעוד שטיפול זוגי יכול להיות תהליך טיפולי לאורך זמן.

מתי לפנות לייעוץ זוגי?


לקביעת ייעוץ זוגי, צרו קשר:


למי מתאים ייעוץ זוגי?

לכל מי שמצוי בזוגיות, ובכל שלב שלה, החל מתחילת הקשר ועד לחיי הנישואים עצמם, בכל שלב שלהם.

ייעוץ זוגי נמצא אפקטיבי מאד במצבים של משבר אמון בזוגיות. למשל, קבלת ייעוץ זוגי לאחר בגידה, ייתן כלים פרקטיים לשאלה איך להציל זוגיות במשבר שהתעורר עקב המעשה, כיצד יוכלו השניים להתמודד עם המצב שנוצר וכיצד יגיעו להבנות והחלטות, ובעיקר ליישמן, במטרה לשקם את הקשר.

פעמים רבות חווים זוגות לפני החתונה תחושות של פחד, מתיחות וחשש לקראת הבאות. במקרה כזה יסייע ייעוץ זוגי לפני נישואין, כאשר המטפל מנתב את הייעוץ לשיח מכבד ובו הקשבה של שני הצדדים זה לזו, הבנת המקום בו שרוי כל אחד מהם, ותרגום הפחד למילים ברורות ותוכנית פרקטית להפגת החששות. כל התהליך מתבצע בסביבה רגועה ונעימה, המאפשרת שיח פתוח והקשבה, שלאחריה מגיעות ההבנות וההחלטות לעתיד, כדי שבני הזוג יבטיחו לעצמם תחילת קשר זוגי ממוסד המושתת על תיאום ציפיות, בירור המקומות האפורים ביניהם ולקיחת אחריות על ההחלטות שיתקבלו במהלך הייעוץ.

ייעוץ בתקופות של משברי חיים

במהלך הנישואים עצמם עלולים להתרחש משברים, לאו דווקא דרמטיים כמו בגידה, אולם מספיק עוצמתיים כדי שישבשו את המרקם, שהוא מלכתחילה עדין ומורכב, של הזוגיות. קשר זוגי, גם לאחר שנות נישואים רבות והיכרות מעמיקה עם בן/בת הזוג, עלול להיסדק מסיבות רבות ומגוונות, החל משינוי מקום עבודה, ממעבר דירה, מלידת ילד נוסף.

לחלופין גם מקרים של עזיבת ילד בוגר את הבית, פטירת הורה של אחד מבני הזוג ועוד מגוון תרחישים, שכל אחד מהם יוצר מנעד שלם של תחושות, תגובות ורגשות, עלולים להשפיע על הזוגיות, לייצר קשיים בתקשורת ולפעור סדקים בהרמוניה הזוגית.

במקרים כאלו, כשבני הזוג מזהים את המצב, הבעיה או הסיבה הנקודתית שהחלה לפעור ביניהם תהומות, ייעוץ זוגי נמצא כיעיל מאד לליבון הסוגיות, ניהול הקונפליקט ומציאת פתרונות מועילים.

הנטייה הרווחת היא לקשר את הייעוץ הזוגי למצבי משבר, למשל בגידת אחד מבני הזוג, משבר אימון, קשיים בתקשורת וכדומה. אולם הייעוץ מתאים גם למצבים בהם רק אחד מבני הזוג חווה קושי, ריחוק, בעיות תקשורת, תסכול ועוד מצבים שעלולים להשפיע על הקשר הזוגי. לעתים כדאי להקשיב גם לתחושות הבטן, ולגשת לייעוץ אם מרגישים מתיחות, קושי בתקשורת ובשקיפות, ולדבר על דברים שמציקים.

ייעוץ זוגי מספק את המרחב שמאפשר שיח פתוח, הקשבה והכלה, עם פתיחת ערוצי תקשורת והגעה להבנות והסכמות בין השניים.

איתמר פסקל מסביר: איך להתמודד עם רצון בריגוש בזוגיות?

מה קורה בתהליך הייעוץ הזוגי?

התהליך מתנהל בנוכחות שני בני הזוג, עם מטפל מקצועי מוסמך שהוכשר לייעוץ וטיפול זוגי. במהלך הייעוץ מתקיימת שיחה, הקשבה והכוונה של המטפל את בני הזוג לזהות ולהבין את הצרכים של הצד השני, לקיים תקשורת מועילה, להגדיר ציפיות ומטרות, ועד לגישור ופתרון קונפליקטים.

תהליך הייעוץ הוא ממוקד, ולעתים ימליץ המטפל, בהתאם לעומק ומורכבות המצב, להמשיך בטיפול זוגי, שנוגע ברגשות, בתחושות שהצטברו, בחששות מפני העתיד לבוא ובמשברים או שינויים שהשפיעו על הזוגיות, כמו הרחבת המשפחה, בגידה, חוסר תקשורת ופערים שנוצרו בזוגיות, ועוד מצבים ש"נכנסו" לחיי הזוגיות ומשפיעים עליהם, או פחדים שצצים דווקא בתחילת הקשר, ולפני מיסודו.

מכון תל אביב לפסיכותרפיה מציע ייעוץ זוגי בקליניקה בתל אביב. הייעוץ נערך בפרטיות ובדיסקרטיות, וכולל שלבים של הקשבה, הכלה ותמיכה מקצועית מלאה, המאפשרים מרחב אינטימי לקיום דיאלוג בונה, שיפור התקשורת ושיקום היחסים, על ידי מטפל שמעבר להיותו מומחה בתחום, הוא מהווה גם גורם שלישי נייטרלי, שאינו מושפע מרגשות ואינו מצדד בצד אחד יותר מאשר בשני.

הכותב: איתמר פסקל, פסיכולוג קליני

מעוניינים שנצור קשר?

Location Map
וואטסאפ התקשרו צרו קשר