הדרכת הורים
הדרכת הורים היא כלי עבורכם לעזור לילדכם! לא משנה מאיזו סיבה פניתם לעזרה מקצועית עבור ילדכם, עומדות בפניכם שתי אפשרויות עזרה ששלובות אחת בשנייה: טיפול באופן ישיר מול הילד והדרכת הורים שתעשה את הקשר בין חדר הטיפולים לחיי היומיום ותאפשר לכם להיות סוכני השינוי המרכזיים של ילדיכם.
הדרכת הורים עוזרת להורים להבין עוד יותר לעומק את ילדיהם, לראות את התמונה הרחבה כולה, למצוא את דרכי התמיכה המיטיבות ובעצם מעצימה את ההורה וכך את הילד באופן עקיף. זה נכון שהורים מכירים הכי טוב את הילד שלהם, אך לעיתים גם הורים זקוקים לדעה נוספת של מישהו מהצד שאינו מעורב רגשית כפי שהם.
אנחנו במכון תל אביב לפסיכותרפיה, מלווים הורים רבים על מגוון אתגרי החיים עם ילדיהם, אנחנו מאמינים בהורים כסוכן שינוי מרכזי ומזמינים אתכם להגיע אלינו להתייעצות.
ליצירת קשר עם איתמר פסקל פסיכולוג קליני מתמחה בהדרכת הורים:
- טלפון: 054-2002332
- לפנייה בוואטסאפ לחצו כאן
- דוא״ל: itamarpascal@gmail.com
- מיקום הקליניקה: בתל אביב ובחדרה.
הדרכת הורים לגיל הרך
בגיל הרך הדרכת הורים היא הכלי המרכזי באמצעותו מומלץ לעזור לילדכם. הורים הם כל עולמם של הילדים, הם מופנמים בתוכם פנימה בצורה כל כך חזקה וחשופה שכל שינוי שנעשה ברגש, במחשבה ובהתנהגותם של ההורים משפיע ישירות על הרגש, המחשבה וההתנהגותם של הילדים.
לכן בגילאים הצעירים אנו ממליצים קודם להגיע להדרכת הורים בה נשמע מהם הקשיים איתם אתם מתמודדים, נפגוש את הילד על מנת להתרשם ולהבין יותר לעומק ומשם נצא למפגשי הנחיית הורים בהם יחד נבנה לילד ולכם את התמיכה שאתם זקוקים לה.
קיים הבדל בין הדרכת הורים לגיל הרך לבין הדרכה הורית אחרת: בעוד שעד גיל שש נשתדל לכוון את העזרה בעיקר דרך הדרכת הורים, בגילאים גדולים יותר נשלב מפגשים טיפוליים תדירים עם הילד.
תהליך הדרכה הורית הוא תהליך יעיל מאוד ומאפשר לעזור בבעיות קלות ובבעיות מורכבות יותר. זה תהליך של שיחה פעם בשבוע, בה מתקיים שיח בנושא הרלוונטי, שיח פתוח בו יעלו אירועים, רגשות, מחשבות, קונפליקטים, אי הסכמות בין ההורים ובין ההורים לילדים, ויעלו כיווני פעולה מתאימים. תשמחו לדעת כי לילדים צעירים יכולת השתנות גבוהה מאוד, וניתן לעזור להם ולכם בבעיות מורכבות ביותר.
הדרכת הורים למתבגרים
הדרכת הורים למתבגרים יכולה להיעשות בשני פורמטים: האחד הוא שבמקביל להדרכת ההורים המתבגר עצמו מגיע לטיפול באופן קבוע, ואחת לכמה פגישות נעשית פגישה עם ההורים. האפשרות השנייה היא שנעשית הדרכת הורים פרטנית בהקשר של המתבגר ללא נוכחותו.
גיל ההתבגרות היא תקופה מאתגרת ביותר בהורות. בשלב זה, המון הורים מרגישים שתמיכה מקצועית תאפשר להם לארגן את ההתמודדות ולשכלל אותה. בתקופת חיים זו המתבגר בונה לעצמו את עולמו הנפרד, לרוב זה עובר דרך קונפליקטים, מרד, התבודדות, ריחוק, קשיים בתקשורת, התנסות במרחבים חדשים, שינויים הורמונליים, חששות, ועוד הרבה מאפיינים של התקופה.
המתבגר עובר שינויים רגשיים ועלול למשוך כל קונפליקט וסיטואציה אל הקצוות האפשריים. האתגר ההורי בשנים אלה הוא לראות את כל מה שעובר עליו, להיות עם יד על הדופק האם נחצים גבולות משמעותיים, ולמקם את ההורות בפוזיציה של תמיכה עם גבולות ולא בפוזיצייה של מאבק.
אין נוסחה אחת איך לעבור את גיל ההתבגרות בשלום, המטרה היא לעבור אותו עם כמה שפחות נזק לקשר ביניכם לבין המתבגר וכמה שפחות נזק למתבגר עצמו. זה יכול להיות מתיש, מעייף, מעצבן, וכמעט בלתי אפשרי לצלוח את הגיל הזה מבלי לפגוע בקשר ביניכם, וזו הסיבה שהורים רבים פונים להדרכה הורית מקצועית בשלבים הללו של החיים.
ייעוץ להורים גרושים והורים בתהליך גירושין
גם במצב שבו הזוגיות נפסקת, ההורות תמיד נשארת! לכן הדרכת הורים היא כלי חשוב ורלוונטי גם במשפחות פרודות, גרושות או לקראת גירושין. בהדרכה הורית מול משפחה בפרידה יכולים להיות מאפיינים ייחודיים כגון – טיב התקשורת בין בני הזוג, השלב בו נמצא הילד בעיבוד הגירושין, והיחס הנפרד שלו לכל הורה.
אנו לוקחים בחשבון את כל המאפיינים הייחודיים עמם אתם מגיעים לייעוץ, ועוסקים בהדרכת הורים בכל הנושאים הרלוונטים לפרידה וגירושין בשלבים השונים:
- כיצד לשוחח עם הילדים על הפרידה, מה לומר, האם לכולם יחד או לכל אחד לחוד, באיזה עיתוי ביום והיכן.
- אילו פעולות עיבוד וקבלה ניתן לעשות עם הילדים על מנת לתמוך בהם בהתמודדות עם תהליך הגירושין.
- איך להיות שם עבור הילדים אך לא להזדהות באופן טוטאלי עם העצב שלהם והתגובות שלהם, איך להצליח לשמש דמות ביטחון חזקה עבורם?
- איך להמשיך ולשמור על גבולות וסמכות הורית גם בנפרד?
- מה חשוב להסביר ומה פחות כדאי לשתף?
- אילו פעילויות משפחתיות כדאי לשמר אם עוד יש אפשרות?
- כיצד לשמר תקשורת זוגית שתטיב עם הילדים ותתן להם את תחושת הביטחון שההורים דואגים להם יחד?
אנו מדריכים הורים בנושאים אילו ובעוד סוגיות רבות וספציפיות שעולות. אם אתם בתהליך גירושין או אחריו ומעוניינים לקבל הדרכה ועזרה, פנו אלינו ונוכל לעזור לכם.
הנחיית הורים כחלק מטיפול פסיכולוגי לילדים
כפי שציינו קודם לכן, ההורים הם סוכן השינוי הגדול ביותר עבור ילדיהם, אנו באמת מאמינים ביכולת של הורים לתמוך בקשיים וליצור שינוי אמיתי שמתבטא בחיי ביומיום השגרתיים.
בתוך חדר הטיפולים יכולים לקרות המון תהליכים משמעותיים בין מטפל וילד – צפים התכנים המרכזיים איתם הילד מתמודד וניתן לראות בבירור הקושי בצורתו החיצונית, פחדים, מתחים, כעסים, צמצום,המנעות ובעיות התנהגות.
הקשר בין המטפל והילד מאפשר שינויים ברגש, בחשיבה ובהתנהגות בתוך חדר הטיפולים, בתקווה כי לאורך זמן השינוי יועתק גם אל החיים האמיתיים.
בהדרכת הורים נוגעים בקשר בין ההורים והילד, ובעצם עושים הנחיית הורים לתגובות, התנהגות הורית וסגנון תקשורת עם הילד כך שנוצר שינוי בתוך הקשר היומיומי בשגרה ולא רק בחדר הטיפולים.
תפקידם של ההורים הוא לצעוד בתוך הדלתות שנפתחות בחדר הטיפולים, ודרכן לצעוד פנימה אל השינוי. לכן טיפול בילדים הוא תמיד בתוך הקשר של ייעוץ משפחתי והדרכת הורים ולא עומד לבדו. המטפל וההורים הם שותפים בנתינת העזרה והאחריות לשינוי.
הדרכת הורים פרטנית להורים לילדים עם צרכים מיוחדים
התמודדות עם הורות לילד בעל צרכים מיוחדים היא משימת חיים! בין אם אתם מתמודדים עם אוטיזם / ADHD / הפרעת התנהגות / מחלת נפש / שיתוק מוחי / תסמונת דאון / אתגור אינטלקטואלי ועוד…. אתם מאותגרים כפליים בהורות בחיי ביומיום. חיי היומיום נראים לעיתים כמסרבים להכנס אל שגרה מוכרת ונוחה שחוזרת על עצמה ויש חיפוש מתמיד אחר איזון.
הורים לילדים עם צרכים מיוחדים נמצאים בתוך דילמות ייחודיות למצבם כגון:
- איזון בין הצרכים של הילד לבין מה שאני מסוגל לתת או מוכן לתת.
- איזון בין השקעת אנרגיה ומשאבים לתמיכה בילד המיוחד לעומת האנרגיה והמשאבים לשאר הילדים.
- חלוקת הזמן בין ההורות שנראית כהדבר המרכזי החשוב לבין הזוגיות שנדחקת קצת הצידה.
אם אתם הורים לילד עם צרכים מיוחדים הדרכת הורים שמתמחה בקושי עימו אתם מתמודדים יכולה לשמש לכם כתמיכה, במרחב מחזיק משותף, וגם כמקום לפורקן משותף.
אנו ממליצים למצוא מטפל שהתמחה בסוג הקושי איתו אתם מתמודדים ומנוסה בהדרכה בה. אתם מוזמנים לפנות אלינו על מנת לבדוק האם אנו מנחים בתחום שרלוונטי עבורכם.
הכירו את צוות המכון המתמחה בתחום הדרכות הורים
איתמר פסקל
איתמר פסקל, מנהל מכון תל אביב לפסיכותרפיה, הוא מטפל קליני, המתמחה גם בטיפול זוגי ובמתן הדרכות הורים. לעיתים הדרכות ההורים שאיתמר פסקל מעביר שזורות בתהליך הטיפול הזוגי כמו במקרים שבהם התהליך הינו לקראת גירושין, אך לעיתים מדובר בתהליך של הורים הבאים ללמוד יותר על הקשר שלהם עם הילד, ברצון להבין את מקומם ואת הסמכות ההורית שלהם מולו, או כיצד להתנהל בשלל מצבים - החל ממצב שבו יש ילד עם בעיה שמצריכה יותר תשומת לב ואנרגיות ושאר ילדי הבית נמצאים בצל וכלה במצב סטנדרטי שבו הילד חווה את גיל ההתבגרות וההורים רק רוצים לדעת כיצד לנהוג נכון.
ד"ר שירה כהן
לד"ר שירה כהן התמחות הן בפסיכיאטריה והן בפסיכותרפיה ובהדרכת הורים, והיא יכולה לספק להורים המוצאים את עצמם מתלבטים בנוגע לבעיות פסיכיאטריות תשובות מקיפות ומרגיעות בשל כל תחומי הכשרתה. הידע, הניסיון וההכשרה של ד"ר שירה כהן מאפשרים לה צייד את ההורים המגיעים אליה להנחיית הורים בכלים רבים שיסייעו להם גם בסיום התהליך.
הדרכת הורים במכון תל אביב לפסיכותרפיה
במכון מתקיימות הדרכות הורים לכל הגילאים לילדים, למתבגרים ואף הורים מבוגרים לילדים מבוגרים שרוצים לשפר את איכות היחסים עם ילדיהם הבוגרים.
הדרכת הורים במכון נעשית לאחר התאמת המטפל אל הקושי הספציפי עימו אתם מתמודדים, המטפלים שלנו התמחו במהלך השנים בנושאים שונים. ניתן להגיע להדרכה חד פעמית, לתהליך קצר ממוקד או להדרכה שבועית קבועה, בכל מקרה המטפל שלנו ייתן את המלצתו והבחירה היא שלכם.
אתם מוזמנים לקרוא אודות המטפלים שלנו, ואנו כאן לפנייתכם.
הכותב: איתמר פסקל, פסיכולוג קליני